Klippekurs

Klippekurs

Hey!

For en stund siden hadde vi klippekurs med Frida Michaelsen, en norsk filmklipper. Det å være en klipper virker som et veldig interessant yrke. Det går ut på det å klippe film rett og slett, noe dere sikker skjønte utifra at hun var en filmklipper. Men uansett, først trodde jeg vi skulle ha et klippekurs, altså med saks og papir, men ettersom jeg går media kunne jo det ikke være det.

Jeg ble positivt overrasket over det hun jobbet med. Hun hadde klippet på den norske spillefilmen Nokas, en film om Nokas ranet. Hun fikk fram det hun ville opplyse oss om på en interessant måte som gjorde at jeg ville vite mer. Det er forresten mer arbeid enn det det høres ut til, i og med det finnes utallige måter å utforme en film på.

Vi fikk også prøvd oss litt frem i programmet Final Cut Pro, så vi klippet en liten film, noe som var veldig gøy. Jeg syns også hun hadde en spennende utdannelse, hun har blant annet vært i Australia og studert på et universitet der nede. På denne Nokas filmen hun klippet fikk hun også en god erfaring, hun satt faktisk med ressigøren å klippet, noe ikke alle er så heldige å få gjøre.

Alt i alt syns jeg det var gøy å ha henne på besøk, det var skikkelig lærerikt! Filmen har jeg desverre ikke ettersom jeg ikke hadde Final Cut Pro på macen, så jeg måtte låne en annen sin mac.

Foto: fra her.

Har du deltatt på et klippekurs før?


2 kommentarer

06.des.2010 kl.11:44

Duharjoikkelinkettilrettevedkommendepåbildet

idaenn

07.des.2010 kl.17:57

jo, hvis du trykker på foto: fra her, så kommer du til siden det er tatt ifra :)

Skriv en ny kommentar

hits