Bloggen første runde

Bloggen første runde

Heisann! 

Nå har vi altså kommet så langt i dette bloggprosjektet vårt at læreren min i prosjekt til fordypning, nemlig rektor, skal vurdere bloggene våres. Jeg er litt spent ettersom jeg aldri har hatt noe arbeid som er blitt vurdert på denne måten, men forhåpentligvis går det bra.

Jeg vet ikke helt hvordan et slik evaluerings innlegg skal skrives, men jeg velger nå å gjøre det litt detaljert og ordentlig for å være på "den sikre siden". Så dette blir nok et litt langt innlegg, som er ment mest for rektor da.

Arbeidet mitt opp mot vurderingskriteriene:
Utseende: bloggen min har et ryddig utseende, men gjennomført orden og det er ikke vanskelig å "finne fram".
Design og orden (sideelementer): syns det ser strukturert ut med blant annet menyen, sideelementer som f.eks. de bildene jeg har på siden, gir bloggen et ikke altfor strengt utseende.
Bildebruk: i samsvær med innlegget.
Kildebruk og hyperlinker: jeg henviser til kilder om jeg bruker det. Bruker hyperlink for å få et mer profesjonelt utseende.
Struktur, tags og overskrifter: synes bloggen min er ganske strukturert selv om jeg har et litt personlig utseende. Bruker ellers tags/stikkord, og overskriftene relaterer til noe av innholdet i selve innlegget.
Bruk av pekere i teksten: tar lenker der det faller naturlig på f.eks. navn på folk jeg nevner som har blogg. Skriver og har opplyst at dette skrives i kursiv, selv om også andre ting gjør det.
Faglig innhold: bruker litt faglige uttrykk, skriver om ting vi har gjort på skolen.
Tittel blogg: henviser ikke mye til at dette er en fagblogg, men er litt fengede og det er lett å huske.
Tittel blogginnlegg: gir litt oversikt over hva som forventes å finne i blogginnlegget.
Tekst: ingen skrivefeil, skriver med et personlig preg og et klart poeng.
Leseromtanke/målgruppe: stiller spørsmål til lesere, mener at målgruppen min er VGS elever og henvender meg til dem ettersom dette er en fagblogg.
Opphavsrettigheter: tar ikke ting jeg ikke eier uten tillatelse eller uten å linke til eieren. Har forståelse for hvordan man lenker og oppgir kilder om brukt.
Kommentarer til dine medelever: kommer med konstruktiv kritikk, holder meg saklig, er oppriktig og engasjert og kommenterer ofte.
Oppfølging av faglig arbeid: leverer ikke alltid til fristen, har innlegg utover de obligatoriske.


Foto: skjermbilde fra bloggen min.

Bloggprosessen:
I starten var jeg veldig umotivert og irritert fordi vi måtte lage blogg. Jeg hadde verken lyst til å skrive innlegg eller poste bilder og var i alt negativ til at vi skulle ha et bloggprosjekt. Etterhvert som jeg lagde meg litt design og ble flinkere til HTML-koder synes jeg det å blogge var litt gøy. Jeg begynte å like å forme bloggen min slik at den kunne reflektere min personlighet og hva jeg liker. Blogging vokste rett og slett litt på meg og selve bloggprosessen er blitt mye gøyere enn det jeg først hadde trodd det kom til å bli. Jeg liker ikke så godt tanken på å ha en helt personlig blogg, så en slik obligatorisk fagblogg som jeg og resten av klassen har, funker bedre for meg.

Prioritering:
Jeg har i denne runden valgt å fokusere mest på designet og selve utseende til bloggen min. For hvis jeg har en fin blogg, gir det meg mer motivasjon til å faktisk blogge. Det er også gøyere å lese en blogg som har en fint utseende, syns jeg. Jeg har jobbet hardt med designet mitt og vært innpå forskjellige blogger for å få inspirasjon til hvordan jeg kunne utforme min egen . Jeg ville ha en ryddig og strukturert blogg, samtidig som den hadde et personlig og innbydende utseende.

Egen evaluering:
Med tanke på at jeg aldri har drevet med noe slikt før så er jeg utrolig fornøyd med hvordan bloggen min fremstår! Er nesten litt stolt at jeg har fått til dette, for HTML-koder er faktisk veldig vanskelig og tidskrevende. Det er masse bokstaver og tall, som i seg selv er like vanskelige å forstå som et avansert algebrastykke, om du ikke har hatt øving i det. Og det er vanskelig! Selvfølgelig er det et par småting her og der som jeg vil endre på, men jeg må bli litt bedre i HTML-koder for å kunne gjøre dette, ettersom jeg fortsatt er litt på begynnerstadiet. Selve elementene jeg har prioritert er jo utseende, men jeg synes også det er kvalitet på innleggene mine, jeg har også jobbet med disse.

Videre jobbing:
I neste runde vil jeg ha litt mer fokus på innhold ettersom jeg denne gang fokuserte på design, syns det er fint å variere litt. Jeg vil fokusere på å ha et litt mer faglig innhold enn det jeg har hatt hittil, selv om jeg ikke har produsert noen innlegg som er helt utenfor faglig fokus.

Hva syns du om bloggen min så langt?


4 kommentarer

iben

06.des.2010 kl.18:49

HEHE, fint og langt skrevet idaennnn

idaenn

06.des.2010 kl.21:04

leste du det? :o hahahah!

men jo takk, var ikke sikker hva vi skulle gjøre på det arbeidet opp mot vurderingskriteriene, så eg bare gjorde det detaljert eg heh

beingfamous

12.des.2010 kl.12:32

tror du jeg leste det? HAHA <3 latet som

idaenn

15.des.2010 kl.23:44

hehehe det jeg trodde! <3

Skriv en ny kommentar

hits