Animasjonsoppgave

Animasjonsoppgave

Photobucket
Animasjon: laget og tegnet av meg selv. Laget i Adobe Photoshop CS5.
(Kvaliteten her på blogg.no ble ikke den beste, men dere ser nå hvertfall hva som skjer)


Hei! 

Har lyst å vise en oppgave vi hadde i mediedesign og medieuttrykk for en god stund tilbake, men som vi, for ikke lenge siden, fikk tilbake av læreren. Oppgaven: vi måtte lage en animasjon i enten Photoshop eller Flash. Den måtte vare i minst 12 sekunder, og den skulle inneholde en hovedkarakter, forflytning av hovedkarakteren og en overraskende hendelse som forandrer situasjonen.

Her er hva som trengtes for høy måloppnåelse: eleven viser god forståelse for innholdet i boken, og klarer å effektivt knytte dette til oppgaven. Eleven jobber grundig, og viser godt skjønn på vurdering av hva som er viktig å fremheve, og hvor "innsparinger" kan gjøres, med tanke på både varighet og filstørrelser. Det er tydelig at teknikker vist på skolen mestres godt og brukes når de er relevante. Tiden på skolen benyttes effektivt. Levering innen deadline. Produktet som er levert har en gjennomført og god stil, og redegjørelsen for valgene er grundig og klar.

Kan jo fortelle litt om fremgangsmåten min. Jeg kom relativt kjapt frem til hvordan jeg skulle utforme oppgaven, jeg ville ikke lage den for komplisert ettersom jeg måtte tegne en hver frame, som det kalles. Det enkle er faktisk ofte det beste! Så jeg satte igang med tegningen og etter jeg hadde tegnet 113 frames, slo jeg de sammen til en animasjon. Det er på en måte som stop-motion bortsett fra at jeg har ikke tatt bilder, men tegnet, som tro meg er mye mer krevende. Jeg satte tidspunktet for hvor lenge en hver frame skulle vare, så var det bare til å lagre og levere oppgaven.

Vi hadde ikke jobbet så altfor mye med animasjoner og slikt før vi fikk denne oppgaven, i tillegg var jeg ikke jeg tilstede når vi lærte om Adobe Flash CS5. Så vi kunne jo da velge om vi ville lage i Flash eller Photoshop, så jeg valgte selvfølgelig Photoshop.

Tenkte jeg kunne ta en liten egenvurdering sånn avslutningsvis. Jeg er utrolig fornøyd med denne oppgaven! Den er enkel, men likevel bra. Ting trenger ikke å være så komplisert, så lenge det er gjennomført. Jeg syns også at dette er noe av det beste jeg har laget i mediefagene. Så jeg er veldig fornøyd med den, noe læreren også var, for jeg fikk en sekser! Min første i faget! Har jobbet veldig hardt med denne og resultatet ble bra, så jeg syns jeg fortjente karakteren jeg fikk.

Hva syns du om animasjonen?
Noe du ville gjort annerledes?


4 kommentarer

Rebekka

02.jun.2011 kl.12:34

Ååå, den animasjonen din er så kuuul! Du er veldig flink, Ida :)

idaenn

02.jun.2011 kl.12:45

Taakk! Jobbet mye med den, så koslig at du liker den :D

Benedikte

03.jun.2011 kl.20:06

Den der animasjonen er faktisk bare helt genial! Haha :D

idaenn

03.jun.2011 kl.23:16

Hehe, thank you my friend! Jobbet SINNSYKT mye med den, tegnet jo hver frame, var 113 stykker liksom... Er gaaanske så fornøyd med denne, hehehe.

Skriv en ny kommentar

hits