Bloggen andre runde

Bloggen andre runde

Heei! 

Nå har vi kommet til andre runde i bloggprosjektet vårt, og læreren skal igjen vurdere bloggene våres. Det føles litt bedre denne gangen og jeg er ikke så nervøs for hva jeg får, fordi det gikk så fint forrige gang. Fikk faktisk en sekser på bloggen og i faget, så det var veldig gøy og uventet! Denne gangen er jeg mer spent på om jeg klarer å opprettholde sekseren eller om jeg har sunket i karakter.

Jeg velger å sette opp dette innlegget slik som jeg gjorde forrige gang, for å få struktur i bloggen. Advarer igjen om at dette innlegget kommer til å bli langt, og er hovedsaklig ment for rektor. 

Arbeidet mitt opp mot vurderingskriteriene
(Jeg kopierte det forrige, fordi jeg har ikke endret noe på design, men hatt mer fokus på innlegg, så dette har jeg endret på i vurderingskriteriene.)
Utseende: bloggen min har et ryddig utseende, men gjennomført orden og det er ikke vanskelig å "finne fram".
Design og orden (sideelementer): syns det ser strukturert ut med blant annet menyen, sideelementer som f.eks. de bildene jeg har på siden, gir bloggen et ikke altfor strengt utseende.
Bildebruk: i samsvær med innlegget.
Kildebruk og hyperlinker: jeg henviser til kilder om jeg bruker det. Bruker hyperlink for å få et mer profesjonelt utseende.
Struktur, tags og overskrifter: synes bloggen min er ganske strukturert selv om jeg har et litt personlig utseende. Bruker ellers tags/stikkord, og overskriftene relaterer til noe av innholdet i selve innlegget.
Bruk av pekere i teksten: tar lenker der det faller naturlig på f.eks. navn på folk jeg nevner som har blogg. Skriver og har opplyst at dette skrives i kursiv, selv om også andre ting gjør det.
Faglig innhold: bruker litt faglige uttrykk, skriver om oppgaver vi har hatt på skolen. Husker å ta med læreplanmål og hva som kreves i måloppnåelse om dette er relevant for oppgaven.
Tittel blogg: henviser ikke mye til at dette er en fagblogg, men er litt fengede og det er lett å huske.
Tittel blogginnlegg: gir litt oversikt over hva som forventes å finne i blogginnlegget.
Tekst: ingen skrivefeil, skriver med et personlig preg og et klart poeng.
Leseromtanke/målgruppe: stiller spørsmål til lesere for å inkludere dem, og prøver å ha en "diskusjon" slik at bloggen ikke blir en enveiskommunikasjon. Jeg mener at målgruppen min er VGS elever og henvender meg til dem ettersom dette er en fagblogg.
Opphavsrettigheter: tar ikke ting jeg ikke eier uten tillatelse eller uten å linke til eieren. Har forståelse for hvordan man lenker og oppgir kilder om brukt.
Kommentarer til dine medelever: kommer med konstruktiv kritikk, holder meg saklig, er oppriktig og engasjert. I denne runden har jeg ikke kommentert så mye, så det vil jeg bli flinkere til, fordi jeg syns selv at det er gøy med respons, og burde derfor gi respons til andre.
Oppfølging av faglig arbeid: leverer til fristen, har innlegg utover de obligatoriske.


Foto: skjermbilde fra bloggen min.

Bloggprosessen
Etter bloggens første runde, så var jeg veldig fornøyd med arbeidet mitt, og det var rektor også. Da ble jeg bare enda mer motivert til å få en enda bedre blogg, selv om jeg fikk en sekser, så var det fortsatt ting som kan bli bedre, og som jeg vil gjøre bedre. Jeg syns det er veldig gøy å ha medieblogg, for det er annerledes enn alle de hverdagslige bloggene, som kun forteller hva bloggeren gjør, har på seg og spiser om dagen. Ikke at det er noe gale med de bloggene, men det er en smakssak. Jeg har valgt å ikke blande privatlivet mitt, ettersom dette er en fagblogg som vi har på skolen, hvis jeg har lyst til å fortelle om meg selv så kan jeg bare lage en til blogg og ha den på siden. Jeg har innlegg utover de obligatoriske, men de er som oftest om produkter jeg lager og bilder jeg tar på fritiden, så de er egentlig medierelatert selv om de ikke er faglige innlegg. Jeg vil at denne bloggen skal treffe medieelever og kanskje folk som har lyst til å begynne medielinjen, og da er det genialt å ha en blogg som viser litt om hva vi gjør på linjen, og hvilke forskjellige produkter vi lager.

Prioritering
I runde nummer to har jeg valgt å fokusere mer på innlegg, og prøve å legge ut flere innlegg enn hva jeg gjorde i første runden. Jeg har laget meg selv et design jeg liker i den første runden, og har valgt å beholde dette, å heller prioritere innlegg denne gangen. Jeg vil at innleggene mine skal inneholde bilder og relevant tekst, derfor bygger jeg teksten rundt bildet, fordi det er måten jeg selv liker å lese et innlegg. Altså som hovedsaklig handler om et bilde eller et produkt. Jeg syns også det passer seg best for en medieblogg, fordi det er meningen at vi skal legge oppgaver vi har hatt, hvor vi har utformet et produkt. Selvfølgelig kan det være innlegg hvor selve teksten er hovedprioriteringen, men da velger jeg likevel å ta med et bilde som er relevant, fordi det "letter litt på stemningen", og gjør ikke innlegget så stivt og kjedelig.

Egen evaluering
Jeg syns at jeg har gjort en god jobb med innleggene mine og selve helhetsinntrykket jeg har skapt på bloggen. Innleggene mine har en mening, og de er som oftest strukturert rundt et bilde eller et produkt. Jeg liker å ha fokus rundt noe jeg har laget, enten det er obligatorisk, eller noe jeg har laget på fritiden, for det er det som interesserer meg mest. Og med tanke på at denne bloggen sin målgruppe er medieelver og eventuelt elever som vil begynne på medielinjen, syns jeg det passer seg veldig. Som sagt er det også innlegg der selve teksten prioriteres, men det er mest obligatoriske innlegg, slik som dette. Men jeg slenger alltid med et bilde for å holde leseren interessert. Og jeg syns at jeg har kvalitet på slike innlegg, selv om jeg personlig foretrekker innlegg der bildene er hovedfokuset.

Videre jobbing
Hvorvidt vi skal fortsette med bloggen i så stor grad som vi har gjort, er jeg ikke helt sikker på. Men jeg tror at om vi legger den på hyllen så kommer jeg til å fortsette å oppdatere en gang i blant. Jeg liker å vise ting jeg har laget, for det er så kjekt å høre andres innspill, og hva de syns kunne vært forbedret. Om vi skal fortsette like mye med bloggingen, så vil jeg fokusere på å opprettholde bloggen og dens uttrykk, og ha flere innlegg. Jeg tror jeg vil endre designet, bare for å mikse det opp litt, ettersom jeg har beholdt dette designet en god stund nå. Også vil jeg gjerne bytte header.

Måloppnåelse
Avslutningsvis skulle vi avgjøre om måloppnåelsen til bloggen vår var under middels, middels eller over middels. Jeg syns at bloggen min er over middels. Jeg har jobbet mye med den, og jeg har byttet fokuset fra design i runde en, til innhold i runde to. Så jeg har variert litt. Jeg fikk en sekser på bloggen min forrige halvår, og jeg tror og håper at jeg har klart å oppretteholde den.

Er det noe du liker med bloggen min?
Noe du ikke liker?


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits