Don't just capture a moment. Create it!

Don't just capture a moment. Create it!

For en stund siden i faget prosjekt til fordypning fikk vi beskjed om å finne oss en praksisplass i form av noe medierelatert. Jeg prøvde da på tre forskjellige steder, men ingen av de gikk desverre. Så nå har jeg bestemt meg for å ha en fotoblogg istedenfor. Jeg ville ikke lage en ny blogg for anledningen, så jeg kommer til å fortsette her. Har også lyst til å prøve å lage en liten video. Men jeg har ikke kamera som jeg kan filme med, men jeg mener at man kan låne kamera med hjem fra skolen. Så da blir det en fotoblogg med en liten twist.

Jeg har valgt meg ut et par læreplanmål som bloggen skal følge, men jeg kommer til å ha små fotooppdrag som kanskje får egne læreplanmål i tillegg. Her er de jeg har valgt:

- komponere og produsere et bilde og forklare komposisjonsprinsippene
- motta, planlegge, tilrettelegge og gjennomføre et fotooppdrag og vurdere resultat
- planlegge, idéutvikle, designe, produsere og vurdere medieprodukter ved bruk av komposisjonsprinsipper, symboler og dramaturgiske modeller og begrunne medieproduktets gjennomslagsevne
- planlegge idéutvikle, designe, produsere og vurdere markeds- og målrettede medieprodukter 

Jada. Dette skal gå bra! Blir som sagt en litt annerledes fotoblogg dette her, for jeg er ikke typen til å gå ut å ta bilder av naturen og det den har å by på. Jeg liker å skape øyeblikket selv. Liker å komme opp med ideer og gjennomføre det. For en god stund siden hørte jeg et sitat jeg likte utrolig godt:

"Don't just capture a moment. Create it!"

Jeg aner desverre ikke hvem som har sagt det, og fant ikke ut av det heller. Har bare husket på det veldig, veldig lenge, for det satt seg så godt hos meg. Så jeg tror bloggen min i denne "praksisperioden" kommer til å bli basert en del på dette sitatet. Man kan ikke bare vente på at øyeblikket dukker opp, og du får fanget det på kameraet. Noen ganger må man bare skape det selv!


Foto: meg, Canon EOS 1000D + 18-55mm. Redigert i Adobe Photoshop CS5.

Håper du vil følge med!

 

6 kommentarer

Rebekka

06.nov.2011 kl.17:53

Du er så kreativ og flink, Ida! Skal selvfølgelig følge med, gleder meg masse til å se hva du får til :)

Mille

06.nov.2011 kl.18:14

Spennende! Dette skal jeg følge med på :-)

idaenn

06.nov.2011 kl.18:59

Rebekka: tusen takk vennen <3 hehe ja eg og, håper det går bra! forhåpentligvis blir eg litt bedre å ta bilder i denne perioden :)

idaenn

06.nov.2011 kl.19:00

Mille: hehe flott! :)

sunniva

07.nov.2011 kl.15:48

ja, dette blir gøy :D

Benedikte

07.nov.2011 kl.23:18

Gledar meg som en unge! Du tek så flotte bileter du! :D Fast leser ass!

Skriv en ny kommentar

hits