Bloggen andre runde

Portraits

På torsdag tok jeg noen bilder som et prosjekt i prosjekt til fordypning. Jeg tenkte jeg ville ta noen portrettbilder denne gangen, så jeg spurte rektor om jeg kunne være hjemme og holde på med dette, noe jeg fikk lov til. Her er læreplanmålene jeg valgte meg:

- motta, planlegge, tilrettelegge og gjennomføre et fotooppdrag og vurdere resultat
- bruke og drøfte programvare til bildebehandling

Mottok ikke akkurat et fotooppdrag, lagde meg et selv! Jeg begynte å tenke på hva jeg ville gjøre for å ikke gjøre portrettbildene kjedelig og standard. Jeg ville gå for et litt "vintage"/"gammeldags" portrett. Så jeg søkte litt rundt om for å finne litt inspirasjon, det har jeg satt sammen til en liten kollasj her:


Liten kollasje laget i Adobe Photoshop CS5.

Det gikk mye i blasse farger og litt lav kvalitet, ser ut som bildene har vært igjennom en del. Også håret og uttrykkene er mer klassisk. Jeg syns dette var veldig interessant og litt annerledes enn nyere portretter. De ikke trenger å være kjedelig, selv om det er kanskje de man tenker med første øyekast når man ser på kollasjen over. Jeg syns de er vakre og stilrene. Man ser at mange av portrettene har noe litt sepia over seg, noe jeg ikke er så begeistret for, så det ville ikke jeg ha på mine bilder.
Foto: meg, Canon EOS 1000D + 18-55mm. Redigert i Adobe Photoshop CS5. Avbildet: meg.

Før jeg gikk igang satte jeg håret opp, og dro eyelineren litt lengre ut enn vanlig, noe jeg føler gav mer det klassiske uttrykket jeg ville ha. Det øverste portrettet er et ganske standard et. Ikke for mye som skjer, og det er veldig mye fokus på ansikt. Jeg tok en del sånne, men syns de ble veldig like. Er ikke vits å legge ut ti bilder der jeg står rett opp og ned, så valgte meg ut ett. Så jeg ville forandre litt. På det neste bilde er det ikke kun fokus på ansiktet, men helheten. Det bryter litt med de vanlige portrettene, og skaper litt kontrast.

Jeg syns resultatet ble greit. Ville gjerne hatt litt annerledes lyssetting. Men ettersom jeg glemte å sette kameraet på lading, kunne jeg ikke ta bilder før litt senere på dagen, og da forsvinner desverre det naturlige lyset. Det gjorde egentlig ikke så veldig mye i forhold til at fotografiene skulle se litt slitte ut.
Skulle gjerne hatt noen andre å tatt bilder av enn meg selv, men det var litt vanskelig akkurat der og da. Men det er jo også noe jeg kan ta med meg til neste gang. En annen ting jeg tenkte på var at jeg ikke ville at klærne skulle ta over portrettene. Noe jeg ikke syns de gjorde. På kollasjen er jo bildene tydelig tatt for en del år siden, og da tenkte man kanskje ikke på dette, men jeg var bevisst på det.

Ellers brukte jeg som skrevet over brukte jeg Photoshop til bildebehandlingen. Jeg ville ha de litt blasse fargene, og det litt kornete uttrykket som eldrer bildene. Som sagt er jeg ikke fan av den sepia aktige effekten, men jeg syns ikke farger var rett heller, så jeg gjorde de svart-hvitt (eller grått da).

Hva syns du?
Hvilket likte du best?


 

6 kommentarer

Rebekka

08.nov.2011 kl.19:15

Ida, kan ikke få sagt det nok, du er kjempeflink! For ikke å snakke om fin, bildene var nydelige. Synes du fikk veldig godt til det du prøvde på med den gammeldagse effekten. Håret, sminken og klærene passet perfekt! Og jeg er ganske enig i valget ditt med å ha bildene i svart-hvitt, det ble veldig fint :-)

idaenn

08.nov.2011 kl.19:59

Åe, tusen takk Rebekka! Nå ble jeg glad! Ja, ble litt feil å ha farger syns jeg, var litt redd for at de skulle bli litt for blass, men gikk fint håper eg :)

Benedikte

08.nov.2011 kl.23:16

Du e eit talent bak kameraet og med ideane dine! Eg trur eg elsker deg. Du er så vakker, du! Likte begge biletene, eg. Eg tykjer dei er veldig stilrene og tommel opp til sminken din, eg får ikkje til å sminke meg sånn. Buhu.

Eg tykjar og at gamle bileter er fine!

idaenn

08.nov.2011 kl.23:19

Hehehehe Benny du er et geni. Nynorsk faktisk! Eg tur eg elsker deg og. Tusen takk vennen! Det var fint sagt! <3

iben i USAAAAAAA

09.nov.2011 kl.18:15

Du er fin!!!!!!! :) vi kan ha photoshoot naar jeg kommer hjem, saaaann at du kan ta bilde av noen andre (ogsaa litt fordi jeg vil ha nytt profilbilde paa fb hehehehhehahahhahoho) er paa skolen naa, jeg er bad

Helene

19.des.2011 kl.09:32

Jeg synes du er kjempeflink og jeg er meget stolt av deg.

Begge bildene er flotte men det nederste har mest "50-talls look" og

er fasinerende vakkert. Virkelig et blikkfang!!

Kos fra Mamma

Skriv en ny kommentar

hits