Eyes are windows to the soul

Eyes are windows to the soul

Igår tok jeg bilder igjen. Jeg ville ta bilder av øyne, og igjen hadde jeg ingen modeller, så måtte ta av mine egne øyne. Læreplanmålet jeg valgte var:

- bruke og drøfte programvare til bildebehandling

Dette er et av de samme målene som forrige gang, men jeg følte at dette passet til det fotooppdraget jeg ville utføre, derfor valgte jeg å bruke det igjen. Jeg ble ikke så inspirert av noe denne gangen. Jeg syns øyner er noe av det fineste med en person, derfor ville jeg prøve å ta noen bilder av det. Slik ble resultatet:


Foto: meg, Canon EOS 1000D + 18-55mm. Redigert i Adobe Photoshop CS5. Avbildet: meg.

Som dere ser, valgte jeg å lage bilde litt kollasjeaktig. Det er fordi at jeg har kuttet bildene litt for å få zoomet skikkelig inn på øynene, og ikke få noe annet med, som for eksempel hår, nese, panne osv, som kan forstyrre og virke som støy på bildet. Og de bildene ble veldig lav i høyden, kunne sett ut som et banner om jeg la de ut seperat. Ellers har jeg brukt det samme bilde alle tre gangene, dette er bevisst for å vise hvor forskjellig man blir, om man bare endrer en liten ting, i dette tilfelle øyenfargen.

Jeg har også brukt sharpentool på øynene og øyenvippene for å gjøre de litt mer intens og fremtredende. Jeg har også brukt contrast and brightness, gjort bildet litt lysere og kontrasten litt sterkere. Så brukte jeg hue/saturation for å forandre fargen på øynene. Det nederste er det originale, altså brune øyne. Det var litt blålig rundt øyet der, som resulterte i at det ble det samme på de lille øynene, og lilla rundt de grønne, som forresten er min favoritt. Det er så fint med grønne øyne! Spesielt om du er litt mørk, syns jeg.

Jeg lærte at bilder av øyne kan gjøres litt med spennende enn dette, ved for eksempel å ta bilde litt fra siden, og med en macrolinse. Jeg har lyst å prøve det, å ta bilder av øyne med macrolinse, tror det kommer til å bli veldig bra! Macrolinser er jo så gode på detaljer. Må bare finne noen å ta bildet av først. På denne måten kan jeg lære litt av feilene mine, og forbedre meg!

Hva syns du?

 

2 kommentarer

Rebekka

18.nov.2011 kl.16:17

Fiint :) Og du har fantastisk fine øyne!

Benedikte

21.nov.2011 kl.10:10

Flott innlegg, Ida! Kjempe bra forklart og fine bilder. :D

Skriv en ny kommentar

hits