Bedhead

Konsertplakat

Obs! Hvis du følger meg på bloglovin' må du åpne bloggen ved hjelp av nettadressen. Når man trykker innpå innleggene er det noe som er galt med designet, som jeg prøve å fikse på. Så bare trykk HER.

Hei! Tenkte jeg kunne vise en konsertplakat jeg lagde i faget mediedesign og medieuttrykk for en stund tilbake. Kjapt fortalt var oppgaveteksten at vi skulle lage en plakat med tanke på komposisjonsprinsippene, dette skulle være for en fiktiv konsert for et fiktivt band. Vi måtte også inkludere oss selv på plakaten. Her er hva som trengtes for å få høy måloppnåelse:

- eleven svarer på oppgaven og har med de elementene som forventes utifra oppgaveteksten
- eleven viser gjennom arbeidsprossess og resultat at han/hun har utfordret sine egne ferdigheter og er villig til å utfordre eget uttrykk
- eleven tar i bruk komposisjonsprinsippene på en bevisst måte i plakatdesignet
- eleven har et reflekterende og bevisst forhold til egne designvalg (da spesielt med tanke på komposisjonsprinsippene) og dokumenterer dette ved å bruke fagtermonologi i et fyldig refleksjonsnotat
- eleven bruker form og farger som bevisste virkemidler i plakatdesignet

Her er oppgaven min:

Så jeg tenkte at jeg heller kunne illustrere meg selv i Illustrator, siden jeg endte opp med å heller ta et bilde i Photobooth, og kvaliteten der er ikke så bra. I Photoshop redigerte jeg bakgrunnen. Jeg tenkte jeg ville ha den litt mørk, men ikke helt svart, siden jeg illustrerte meg selv litt mørk og jeg ville ikke at bakgrunnen skulle ta overhånd. Etter det placet jeg den animerte filen, samt med noen "streker" jeg hadde laget, og et par splatter. Så var det teksten som gjenstod. Bestemte meg for navnet "Rockets" og resten av teksten var det oppgaveteksten som bestemte.


Illustrasjon: meg, laget i Adobe Photoshop CS5 og Adobe Illustrator CS5. (Fargene ble litt blasse her, er sterkere egentlig)

Siden jeg valgte å ha en rockekonsert tok jeg aldersgrensen som 18. Dermed er også målgruppen min folk som er 18 og over. Jeg syns jeg har truffet målgruppen min ganske bra. Tror ikke denne plakaten hadde appellert like mye til en 10 åring som en som er mer voksen.

Jeg ville at bandnavnet skulle være veldig fremtredende og i fokus, så da valget jeg en kul og fremtredende font (Blackmoor LET) som også var litt ?rocka?, mens konsertinformasjonsteksten skulle være litt mer ?profesjonell? og være lett å lese, ettersom det er viktig informasjon som kommuniseres. Valgte også en litt dyp rødfarge som jeg også tok på leppene på animasjonen. Syns dette skapte en fin kontrast til resten av plakaten. Jeg tok også illustrasjonen og konsertinformasjonen litt på siden, der det nærmet seg det gylne snitt. Ikke helt 100% siden illustrasjonen var ganske stor, og plakaten min er vertikal. Men det skapte litt mer balanse i plakaten enn om jeg skulle hatt teksten og illustrasjonen midt i bildet.

Jeg syns jeg kommuniserer et ganske tydelig budskap som skal være lett for mottakerne å forstå. Nemlig at dette er en rockekonsert, ikke noe for småbarn. Er relativt fornøyd med resultatet med tanke på for liten tid jeg hadde til disposisjon (dette er min egen feil siden jeg var syk). Var ikke likt som det jeg egentlig hadde tenkt meg, og skulle gjerne hatt illustrasjonen litt oppå "Rockets", men da måtte jeg strekt den, for ellers ville den blitt for brei, men da hadde proporsjonene blitt helt fiel. Og konsertinformasjonsteksten hadde måtte lagt helt oppå illustrasjonen, som hadde tatt litt fra "det gylne snitt" som jeg arbeidet litt mot. Som sagt tidligere, ikke 100% der.

Ellers syns jeg plakaten er ganske øyenfangende noe som er viktig ettersom mottakerne kan være helt vanlige folk som tilfeldigvis kan komm til å passere forbi den på gaten. Derfor ville jeg ha fargekontraster utenfor det valige svart-hvitt som er til å se på veldig mange andre plakater.

Nå trakk jeg ut det viktigste fra refleksjonsnotaten, og karakteren jeg fikk var 5.

Hva syns du?


Én kommentar

Rebekka

13.jan.2012 kl.00:09

Digger den plakaten! Du er, som jeg alltid sier; KJEMPEFLINK <3

Skriv en ny kommentar

hits