Design før og etter

No matter where you are in the world...

...the moon is never bigger than your thumb.

Hei! Nå har vi ny prosjekt runde på skolen, men jeg ser at innleggene mine ikke har postet seg. Så da må jeg poste alle nå. Her har jeg hatt et lite fotoprosjekt.

Her er læreplanmålene jeg valgte for dette:
- bruke og begrunne valg av kamera og kamerautstyr med forskjellige egenskaper til ulike formål
- bruke og forklare effekten av brennvidde, blender og lukker
Foto: meg. Canon EOS 1000D + 18-270mm. Redigert i Adobe Photoshop CS5.

Her har jeg da tatt bilder av månen! Jeg brukte en Tamron 18-270mm linse, som jeg lånte av skolen til å ta bildene. Den brukte jeg for å komme nærmest mulig, for jeg har ikke zoomlinse. Jeg brukte ikke stativ heller, kun kamera.
Jeg har brukt veldig kort lukker tid, altså slipper lite lys inn, for å få med alle detaljene på månen, hvis jeg brukte kortere hadde det bare vært en hvit flekk på himmelen. Så lukkertiden jeg brukter var 1/1000, blenderen hadde jeg lav også, for å få en dus bakgrunn, men det er jo helt svart, så hadde ikke så veldig mye å si, så jeg bare tok den på den laveste. Brennvidden hadde jeg på 270mm for å komme nærmest mulig månen. Jeg har i tillegg croppet bildet i Photoshop, slik at jeg kom enda nærmere! Ventet et par dager slik at det ble fullmåne også, så det ble mer og mer hver kveld. Så den fjerde kvelden var det endelig fullmåne.

Hva syns du?

 

2 kommentarer

Benedikte

12.04.2012 kl.14:23

Å EG ELSKJAR DESSE BILETANE <3

27.04.2012 kl.10:54

Så ble det endelig fullmåne.....flotte bilder!!!

Skriv en ny kommentar

hits