Design før og etter

Portrettbilder

Hei!

Læreplanmål fra fotooppdraget:
- motta, planlegge, tilrettelegge og gjennomføre et fotooppdrag og vurdere resultat


Foto: meg. Canon EOS 1000D + 50mm. Redigert i Adobe Photoshop CS5.


Jeg planlagte at jeg ville ta bilder av oldemoren min, som bor ute på landet. Så jeg reiste ut til sykehjemmet hun bodde på for å ta noen protrettbilder av henne. Jeg måtte tilrettelegge litt, for jeg ville ikke bruke blitsen på sykehjemmet, i tilfelle det ville forstyrre de andre som bodde der, for jeg måtte jo ta en del bilder.
Jeg ville ha et stemningsrikt bilde, så jeg redigerte det svart hvitt, økte kontrastene litt, og forandret litt på curves. Jeg syns det fikk en litt trist stemning, som jeg syns ble fint. Ellers, som kamerainstillinger hadde jeg blendertall f. 1.8, for å få selve motivet, altså oldermor, i fokus med en dus bakgrunn.

På det midterste bilde, ville jeg ha en litt mer munter stemning, siden hun smilte. Så da valgte jeg å ha farger, forandret litt på curves, samt laget jeg et hvitt layer oppå, for jeg ville ikke ha det alt for skarpt. Men ville ikke ha det helt hvitt, så jeg tok ned opacityen litt. Jeg la også ved det samme bilde i svart-hvitt for å vise forskjellen, det ble selvsagt finere, jeg prøvde jo å ha det i farger, men likte ikke det.

En liten egenvurdering til slutt:  jeg ville heller gjerne tatt bildene ute, for å få ett bedre lys, men det var ikke så fint vær, så ville ikke tvinge med meg oldemor ut akkurat. Syns bildene ble helt ok egentlig, ville kanskje hatt litt annerledes kamerainstillinger, for jeg syns ikke bildene ble fine når det var farger. Men jeg valgte likevel å ha et i farger slik at dere kan se også hva jeg mener og ha det samme i svart-hvitt, som jeg syns ble mye finere. Ble litt finere når det var min søte oldermor som var motivet da!

Hva syns du?

 

Én kommentar

27.04.2012 kl.10:53

Flotte mormoren min på 95 år <3

Synes du fikk godt frem tidens tann.....litt trist og melankolsk.

Kan synes at mormor ikke liker så godt å være på sykehjem....

visner litt der.

Hun liker jo å stelle med blomstene rundt huset:)

Glad du fikk tatt så fine bilder av henne.

Skriv en ny kommentar

hits