Nedsig

Cat

For en liten stund siden var jeg hos mormor og tok bilder av katten hennes. Det var veldig vanskelig, for hun ville jo ikke sitte i ro. Så det ble litt mer fokustrening på disse bildene, og ikke så veldig seriøse bilder egentlig.

Eneste læreplanmålet jeg hadde var egentlig bare dette, å utføre et fotooppdrag, men det ble litt mer treningsmessig.
- motta, planlegge, tilrettelegge og gjennomføre et fotooppdrag og vurdere resultat


Foto: meg. Canon EOS 1000D + 60mm macro og 50mm. Redigert i Adobe Photoshop CS5.

Som sagt var det utrolig vanskelig å ta bilder av henne, planlagte at jeg skulle ta bilder av henne, men var ikke så lett som jeg trodde. Så jeg hadde kort lukkertid, slik at hun ikke fikk beveget seg vekk før jeg hadde fått bildet. Jeg hadde manuell fokus, noe som også var en prøvelse, for på kameraet mitt ser det skurrete ut selv om bildet blir helt klart. På det øverste bildet ville jeg fokusere på siden som var lengst vekke fra meg, det bryter litt med vanlig foto føler jeg. Ofte er det bakgrunnen som er dus og uklar, men jeg ville fokusere litt på øynene istedenfor hele motivet.

På det midterste bildet har jeg hele katten i fokus, med dus bakgrunn, jeg hadde lavt blendetall (f.1.8), og litt kjapp lukkertid. Her brukte jeg 50mm linsen min, for å få hele katten i fokus, og en veldig uklar bakgrunn. På de to andre har jeg brukt 60mm macro, for å fokusere mer på detaljer.

På det nederste ville jeg også ha fokus på øynene, men jeg fotograferte litt nærmt, så jeg prøvde å få katten til å se opp, og tenkte det kunne ble et artig bilde, noe jeg syns det ble. Jeg ville hat øynene skulle være i fokus på alle bildene, siden de er så skarpe har veldig fin farge, så jeg ville ha de i fokus.

Ble litt fokustrening, selv om det var et fotooppdrag, men tenkte at jeg kunne øve meg litt mer i dette for å bli flinkere i det, og se hvordan det ser ut med fokusen på forskjellige steder på et og samme motiv. Jeg har jo litt andre bilder og, men følte at disse var de jeg likte best og var mest "unik". Er fornøyd med disse bildene, og følte at jeg lærte litt mer om fokus.

Hvilket likte du best?

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits